Algemene Voorwaarden

Definities

ITéaal
De besloten vennootschap ITéaal, gevestigd te Alphen aan den Rijn en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66949769.

Opdrachtgever
De natuurlijke of rechtspersoon die met ITéaal een overeenkomst heeft afgesloten of aan wie ITéaal een offerte heeft uitgebracht.

Diensten
Alle door ITéaal aan de Opdrachtgever geleverde producten en diensten, waaronder software ontwikkeling, webontwikkeling, app ontwikkeling, API-integratie, AI-oplossingen en data-analyse.

Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten waarbij ITéaal diensten levert aan Opdrachtgever.

Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

Offertes en aanbiedingen

Alle offertes en aanbiedingen van ITéaal zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is gesteld.

ITéaal kan niet aan zijn offertes of aanbiedingen worden gehouden indien de Opdrachtgever redelijkerwijs kan begrijpen dat de offertes of aanbiedingen een kennelijke vergissing of verschrijving bevatten.

Prijs en betaling

Alle prijzen zijn exclusief omzetbelasting (BTW) en andere heffingen welke van overheidswege worden opgelegd.

Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, op een door ITéaal aan te geven wijze.

Indien Opdrachtgever in gebreke blijft in de tijdige betaling, dan is Opdrachtgever van rechtswege in verzuim.

Uitvoering van de overeenkomst

ITéaal zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

ITéaal heeft het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.

De Opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan ITéaal aangeeft dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan ITéaal worden verstrekt.

Wijziging van de overeenkomst

Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen.

Opschorting, ontbinding en tussentijdse opzegging van de overeenkomst

ITéaal is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien:
– Opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet volledig of niet tijdig nakomt;
– Na het sluiten van de overeenkomst ITéaal ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de Opdrachtgever de verplichtingen niet zal nakomen.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van ITéaal is beperkt tot de directe schade en tot maximaal het bedrag van de voor die overeenkomst bedongen prijs (excl. BTW).

Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van ITéaal aan de overeenkomst te laten beantwoorden en redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade.

ITéaal is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.

Intellectuele eigendom

ITéaal behoudt zich de rechten en bevoegdheden voor die hem toekomen op grond van de Auteurswet en andere intellectuele wet- en regelgeving, tenzij schriftelijk anders overeen is gekomen.

Alle door ITéaal verstrekte stukken, zoals rapporten, adviezen, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software enz., zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de Opdrachtgever en mogen niet door hem zonder voorafgaande toestemming van ITéaal worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt, of ter kennis van derden gebracht.

Geheimhouding

Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen.

Toepasselijk recht en geschillen

Op alle rechtsbetrekkingen waarbij ITéaal partij is, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.

Wijziging voorwaarden

ITéaal behoudt zich het recht voor deze voorwaarden te wijzigen of aan te vullen.