Stel u voor dat u onverwachts voor zaken naar het buitenland moet. Na een lange werkdag komt u thuis, loopt de kamer binnen en zegt: “Google, boek voor morgen een ticket van Amsterdam naar Londen”. Google vraag u de details en boekt het ticket waarna u de volgende dag kunt vertrekken. Het klinkt misschien onwerkelijk, maar het is binnenkort allemaal mogelijk met de Google Assistant. Binnen enkele maanden is Google Assistant in het Nederlands beschikbaar op Android- en IOS-toestellen. Wanneer de Google Assistant in het Nederlands werkt, zullen ook de Google Home en Home Mini in Nederland uitgebracht worden.

De Google Home en Home Mini zijn slimme speakers welke in verbinding staan met het internet. Met een simpel stemcommando activeert u de speaker, waarna u Google van alles kunt vragen. Eerder noemden we al het door Google laten boeken van vliegtickets, maar denk bijvoorbeeld ook aan het maken van een afspraak bij de kapper of het afspelen van uw favoriete playlist op Spotify.

Nu denkt u misschien dat het bij Google Home gaat om ‘vraag en antwoord’, maar dat is zeker niet het geval. De Google Home is door het gebruik van de Google Assistant namelijk in staat om vervolgvragen te beantwoorden, waardoor het meer aanvoelt alsof je een echt gesprek met de speaker voert. Ook heeft Google bekend gemaakt de Google Home nog slimmer te maken waardoor deze u al van aanvullende informatie voorziet voordat u daar om gevraagd heeft. Stel dat de vlucht waar de Google Assistant een ticket voor heeft geboekt vertraagd is of dat er files staan op uw route naar het vliegveld. De Google Home zal u hierop attenderen waardoor u eventueel een nieuwe vlucht kunt boeken of een andere route kunt nemen naar het vliegveld.

Zo kan het dus ook!

En nu we toch uw aandacht hebben; Neem gerust even contact met ons op! Dan zullen wij ervoor zorgen dat ook uw (potentiële) klanten versteld zullen staan van uw online uitingen.

Onze contactgegevens

ITeaal – IT Idealisten
Eerste Stationsstraat 185
2712HG te Zoetermeer

T: +31 (0) 71 – 569 0220
E: contact@ITeaal.nl